<LiNE> Tectonics shape the world, tagTONiC shapes the world wide web </LiNE>

Exploderende sliders na F5 verversing op tablet en iPad

Publicatiedatum: 17-06-2012
Categorie: tips, tricks and tragedies
Auteur: Marinka Noordhout

Voor een project moest ik een slider inbouwen. Gekozen werd voor de bxSlider Externe link Klein, makkelijk aan te passen en op alle platformen perfect werkend, behalve toen ik hem in mijn eigen site had gezet.

In alle browsers zag de slider er prachtig uit. Niets aan de hand. Ook op de Galaxy Tab en de iPad was het veel belovend, tot de pagina met een F5 werd ververst ...

... all hell broke lose! Horizontale scrollbalken, her en der plaatjes die verborgen hadden moeten zijn, opeens witruimte tussen de slides. Op de PC bleef de pagina na een F5 gewoon doen wat hij moest doen. Geen idee waar het aan kon liggen. Allerhande aanpassingen in mijn stylesheet mochten niet baten. Ook zag mijn broncode er ogenschijnlijk precies zo uit als de wel werkende variant op hun eigen website.

Na meerdere uren puzzelen verspreid over meerdere dagen en de wanhoop nabij was daar opeens de verbluffende oplossing:

*tromgeroffel*

Plaats de aanroep van de stylesheets vóór je aanroep van je scripts en het verversingsprobleem is opgelost!!

Ik riep, tot aan vandaag, altijd eerst de scripts en daarna pas de sheets aan. Iets wat ik mijn hele programmeer leven al doe. Gewoonte. Fout dus! Waarom alleen tablets en iPads hier last van hebben is mij tot op heden niet duidelijk.

Het kan niet anders dan dat er meer mensen zijn die dit doen. Hopelijk bespaart dit artikeltje u veel hoofdbrekens.

« Overzicht nieuws en artikelen