<LiNE> Tectonics shape the world, tagTONiC shapes the world wide web </LiNE>

Dreamweaver CS3 start niet meer op

Publicatiedatum: 15-09-2011
Categorie: tips, tricks and tragedies
Auteur: Marinka Noordhout

Zit ik net in Dreamweaver een CSS bestandje aan het aanpassen, kreeg ik opeens een melding met de strekking: "Adobe dreamweaver CS3 werkt niet meer. Er is een probleem opgetreden waardoor het programma niet goed meer werkt."

Windows 7 gaf me nog wat ijdele hoop door te zoeken naar een oplossing. Die kon hij natuurlijk niet kon vinden. Windows heeft nog nooit een oplossing gevonden.
Dreamweaver sloot zichzelf af. Ik kreeg hem vervolgens van zijn lang zal ze leven niet meer aan de praat. Computer naar een vorig herstelpunt gezet, register opgeschoond, virusscanner uit gezet, op Google naar oplossingen gezocht maar niets mocht baten.

Ik had het ondertussen behoorlijk benauwd. Wat nu? Ik had al gelezen dat opnieuw installeren allemaal niets uithaalde. Was er iets wat als vervanging kon dienen? Terug naar het oude kladblok zonder autoaanvulling van tags en FTP client kan ik geestelijk niet aan.

Bang om mijn werk te verliezen was ik direct begonnen met het maken van een backup. Aangezien dit erg lang duurt toch maar weer gaan zoeken naar een oplossing. Opeens zag ik een site die sprak over een 8Kb bug in Dreamweaver. Dreamweaver zou crashen bij bestanden van 8Kb ... YEAH RIGHT! Toch maar even gekeken naar het bestand waar ik mee bezig was tijdens de crash en ja hoor, die was 8Kb groot. Met het kladblok twee regels erbij getypt tot hij 9Kb groot was en opgeslagen.

Nou je raadt het al, Dreamweaver doet het weer. Bizar he? Nu kijken of ik de verloren jaren van mijn leven bij Adobe kan verhalen ...

« Overzicht nieuws en artikelen