<LiNE> Tectonics shape the world, tagTONiC shapes the world wide web </LiNE>

“A picture is worth a thousand words,
an interface is worth a thousand pictures”

- Ben Schneiderman -

InterFace: flauw grapje...Veel designers moeten het serieuze HTML, PHP of MySQL programmeerwerk uitbesteden omdat het gewoon veels te moeilijk is om zelf te doen. Het valt echter niet altijd mee om een goede webbouwer te vinden. Studio's berekenen de hoofdprijs en zijn soms zakelijk en weinig flexibel. Hoe fijn is het om 24/7 iemand te hebben die problemen kan oplossen of snelle vragen kan beantwoorden? Een soort van onzichtbare collega die net als jij maar één doel voor ogen heeft: Een tevreden klant!

Werk uit handen geven is vreselijk moeilijk, zeker als je dan ook nog te maken krijgt met betweterige, dominante of zelfs leugenachtige types die zeggen "webmaster" te zijn. Ik hoor het maar al te vaak van de designers waar ik nu voor werk. Belachelijke prijzen voor simpele klussen. Munt slaan uit onkunde. Niet nakomen van afspraken of veel meer vragen dan in eerste instantie geoffreerd was. Het gevoel dat je de controle volledig kwijt bent...

Dergelijke dingen zal je bij mij niet meemaken. Je mag het navragen! Mijn designers behandel ik met respect en als waardige collega's. Ik heb hun namelijk net zo hard nodig als zij mij.

Wat ik wel van mijn designers vraag is dat zij communicatie met de klant en het projectmanagement volledig voor hun rekening nemen. Zo blijft het voor mij overzichtelijk en zo blijft de designer de baas van het project.

Het aanleveren van het design in PSD of een kant en klaar responsive template is het enige wat je hoeft te doen.

Na aanleveren wordt, als dit nog niet het geval is, het design opgeknipt en in nette, W3C gevalideerde HTML5 code omgezet. Door het bewezen gebruikersgemak van mijn eigen 'Tato' CMS, wordt deze er standaard bij geleverd zonder extra kosten. Bouwen gaat zelfs sneller mét CMS dan zonder. Dit CMS is net zo functioneel als Wordpress, maar veel makkelijker om mee te werken. Vervolgens wordt de site gevuld en tijdelijk op het tag-tonic.nl domein geplaatst voor een goedkeuringsronde.

Als alles naar wens is wordt de site op het domein van de klant geplaats. Gemiddelde looptijd is hooguit 1 á 2 dagen. Ik factureer jou en jij de klant. Op naar de volgende opdracht ...

<< terug naar de homepage