<LiNE> Tectonics shape the world, tagTONiC shapes the world wide web </LiNE>

Alle artikelen

Verhuizing tagTONiC naar Monnickendam

Sinds 1 November 2015 heeft tagTONiC zich gevestigd in het mooie en heerlijk rustige Monnickendam, Noord Holland.

jRac aan Tato CMS toegevoegd

Hoewel er in het TatoCMS reeds een mogelijkheid bestond voor het schalen van afbeeldingen, werkte deze nooit tot mijn volle tevredenheid. Tot vandaag! Mijn TatoCMS maakt nu gebruik van jRac Externe Link

Onzichtbare rechter border textarea in Chrome

Responsive design is frustrerend! De bouw van een website kost drie keer zoveel tijd, maar de prijzen blijven nagenoeg gelijk. Als er dan ook nog bizarre dingen gaan gebeuren in je design als je percentages gaat gebruiken in plaats van pixels is de lol er snel vanaf ...

Is mijn wachtwoord wel sterk genoeg?

Dacht je dat 'zxcvbn99' een sterk wachtwoord is? FOUT. Deze blijkt binnen enkele seconden gekraakt!
Deze week kwam ik een prachtige tool tegen op het internet. Het is een tool waarmee je de kracht van je wachtwoord kan testen! 

Help: jQuery script werkt niet Internet Explorer

Even een snelle tip over iets wat mij behoorlijk wat hoofdbrekens heeft gekost. Tijdens het maken van scripts in jQuery maak ik veelvuldig gebruik van de console.log() functionaliteit om even snel een variabele of return waarde te controleren. Pas hier echter mee op!!

Foutloze gecentreerde CSS website

Een gecentreerde website maken in CSS is niet erg moeilijk, maar bij een kleine resolutie verdween de header uit het beeld zonder dat er een bruikbare scrollbar verscheen om er naar toe te scrollen. Het was even puzzelen maar het resultaat lijkt prima te werken.

Exploderende sliders na F5 verversing op tablet en iPad

Voor een project moest ik een slider inbouwen. Gekozen werd voor de bxSlider Externe link Klein, makkelijk aan te passen en op alle platformen perfect werkend, behalve toen ik hem in mijn eigen site had gezet.

W3C en HTML5: Sorry! This document cannot be checked.

De HTML5 Conformance Checker van validator.w3.org Externe linkwilde vandaag mijn nieuwe HTML5 site voor Dogsincluded niet valideren. Hij kon hem zelfs niet checken! Na lang zoeken blijkt het aan de <input type="image" /> te liggen.

gebruik canonical en dubbele domeinnamen probleem

Google Webmaster Tools gaf al maanden een onoplosbaar probleem weer aangaande de www.tag-tonic.nl website. Onder het kopje Crawl errors stond een lange lijst met urls die een 404 hadden gegenereerd.

De snelheid van uw site verbeteren - 2

In het vorige artikel ging ik in op de snelheidstest van Pingdom Tools Externe linkEr was echter een onderdeel waar ik niet uitkwam. Na een flinke dag lezen heb ik de oplossing gevonden van het "Leverage browser caching" verhaal.

De snelheid van uw site verbeteren

De snelheid van uw website is minstens zo belangrijk voor een hoge ranking als nette code en SEO. Vandaag kwam ik een geweldige gratis tool tegen op het internet die ik graag met u wil delen.

Verlies focus bij hover IE9 (bug?)

Tijdens de bouw van een simpel uitklap menu voor de site www.twentyfiveverkoopstyling.nl liep ik in Internet Explorer 9 tegen een vreemd verschijnsel op. Ik verloor focus door de ruimte tussen de menuitems.

Zelf uw website op fouten testen

U heeft uw SEO op orde maar uw site wordt niet gevonden? Misschien kan Google uw site niet indexeren door een slecht menu, door frames of door foutieve HTML code.
Hier een aantal tips en tricks om uw site te controleren.

Dreamweaver CS3 start niet meer op

Zit ik net in Dreamweaver een CSS bestandje aan het aanpassen, kreeg ik opeens een melding met de strekking: "Adobe dreamweaver CS3 werkt niet meer. Er is een probleem opgetreden waardoor het programma niet goed meer werkt."